lunes, 25 de octubre de 2010

CASTELL DE MONTROIG

Bones de nou als AMICS DEL FINAL FELIÇ

Després d’un dia de vacances amb en Jordi a Barcelona mirant botigues de Bicicletes, finalment vam aconseguir a la Federació Catalana de Ciclisme el mallot de Catalunya, calia estrenar-lo i el dijous 25 vam fer una sortida.

Vam quedar al Racó de l’Alba a les 9 matí, i puntualment ens vam dirigir cap a Biure passant per Cabanes, Vilarnadal amb una temperatura de 9 graus, un cop allà va començar l’aventura, agafem un camí rodejant la muntanya del Mont Roig, després passant per un corriol molt trencat per les ragueres de les pluges i pedres soltes fins arribar al restaurant de Can Salellas, ha on es va acabar el camí, i que fins no trobar la nova ruta vam recorre uns 500 metres pel mig del bosc.

La temperatura ja era bona ja rondàvem els 15 graus i amb alguna suada. Un cop trobat el camí venia la part dura de l’excurssió pujar fins el Castell amb rampes superior al 15 i 20 %, un cop a dalt valia la pena l’esforç mirant les restes d’aquella fortalesa datada des de any 1070 dins el comtat de Besalú, només calia baixa per aquells camins argilosos, (d’aquí ve el nom del Castell del Mont roig del color roig de l’argila) fins arribar al mas Rajol i el riu Ricardell que el vam haver de creuar tres cops, en el que jo un cop vaig perdre l’equilibri i vaig caure de peus a l’aigua , seguint el riu per un corriol vam arribar a Biure, per anar novament a Vilabertran a on en Jordi i la seva bicicleta van arribar rebentats.

Un dia fantàstic per estrenar el Maillot de Catalunya per les nostres terres, amb molt de sol sense vent i una temperatura molt agradable, amb 42 quilometres.






No fem fum ni fresa, però fem salut i cames.

Escrit per Marià Llop

3 comentarios:

  1. Això ja es un bon entrenament de cares a pujar al Bassegoda.
    Una bona pujada que algun dia m'agradaria fer, ja que no hi estat mai per aquests indrets.

    ResponderEliminar
  2. Pendent de tornar-la a fer, molt maca si trobem la ruta correcte.

    ResponderEliminar
  3. si sobretot si trbem la ruta , i si no sempre hi han corriols jejeje

    ResponderEliminar