miércoles, 15 de junio de 2011

FIGUERES-VILABERTRAN-AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ-VILA-SACRA-FIGUERES

Bon dia de nou:

Aquesta tarda hem tornat a fer una volta que si no ha estat dura pel que fa a pujades i baixades ha estat llarga ja que ha estat tot fet en planer.

A les 16h 15 erem en Marià i jo, l'Albert Espinosa a davant la casa d'en Puig a Vilabertran i tot seguit hem agafat la pista que ens ha portat fins el poble de Castelló d'Empúries. Per arribar-hi hem passat per davant Mas Alberni hi hem anat seguint el Riu Manol fins arribar a Vilanova de la Muga on després de fer un gir a mà dreta hem seguit per una pista ample fina arribar a castelló d'Empúries.

Just passat la rotonda que ens hem trobat hem girat a l'esquerra passant per davant de l'Asilo o residència i ja hem agafat la pista que va directe al mar i va vorejant el Riu Muga, hem passat pel costat del Camp de Futbol de Castelló i ja hem seguit fins quasi arribar al mar, ja atravessant cases d'Empuriabrava, on a mig Km hi ha un pont de fusta on es pot atravessar el Riu Muga i ja entres en territori del Aiguamolls de l'Empordà.

Passat el pont hem deixat enrera la depuradora d'Empuriabrava i ens hem endinssat per camins fins arribar al que és el centre d'Informació i nucli central anomenat EL CORTALET.


Allà en puig ha volgut comprar una refresc i en Marià ens ha volgut portar a veure les tres assequedores d'arròs del Mas del Matar on hem pogut pujar i fer-nos les fotos respectives i poder gaudir del paissatge ja que es veu tota la plana de l'Empordà i, si el dia és clar, és veu el Pirineu, Bassegoda,...




Hem d'informar que desde el Cortalet fins a les assequedores hi ha un camí molt bonic però que no podem anar pujats a les MTB s'ha de fer a peu amb la MTB al costat nostre. Això ha estat gràcies a la gent, que, en el seu dia no varen respectar als que anàven a peu i ara els justos o que fan les coses el 90% bé, hem pagat les conseqüències.



És camina una mitja hora i llavors cap al final és pot tornar a pujar a la MTB per acabar d'arribar a les torres.


Bé, un cop hem acabat de gaudir de les vistes ens hem dirigit a buscar la carretera que va de Castelló a St Pere, per arribar-hi és passa pel camí que va al camping Nautic Almatà i llavors arribem a la carretera GIV 6216.



















Hem agafat direcció a Castelló i just abans del polígon que ens trobem a mà esquerra i passat la benzinera agafem la carretera a mà esquerra i ens dirigim fins al poble de Fortià, per arribar-hi hem passat per davant del Mas de Can Llober, Mas de les Arrabassades, hem arribat a Fortià i ens hem dirigit cap a Vila-Sacra i d'allà cap a Figueres passant per darrera Decatlhon i Aki i arribant al recinte Firal on ens hem separat cadascú a casa seva.



La temperatura ha estat agradable ja que feia una petita brisa de mar sobretot pel aiguamolls i el total de Km han estat uns 45Km aprox.








Escrit per Albert Espinosa.

1 comentario: