miércoles, 21 de diciembre de 2011

CASTELL DE BELLAGUARDA, VIA AUGUSTA, CAMÍ DE SANT JAUME.


Aquest dimecres hem anat a fer cames, pedelan un tros per la calçada romana, via Augusta i camí de Sant Jaume, fins arribar al Castell de Bellaguarda.





Passat un quilòmetre de La Jonquera, hem deixat al cotxe per agafat el camí de la via Augusta per el serrat de les Rebolles i tot pujant entre alzines sureres, al cap d’uns 50 minuts ja ens trobàvem a les ruïnes del antic monestir de Santa Maria de Panissars (S. XI), a on comença un dels camins de Sant Jaume i antiga via Augusta. Tot seguit em passat per el coll de Panissars per pujat fins la fortalesa de Bellaguarda.( Finals XVII)



Calia fer una visita llampec doncs ja era les 16.44 i calia tornar abans no es fes fosc; donant la volta a la fortalessa i visitant el recinte per l’exterior, calia fer el camí de tornada, tot baixada per la serra de Penissars, fins arribar al començament del tunel del TGV d’entrada a França, hi ha un quilòmetre novament al cotxe.



Un 21 de desembre esplèndid, amb una temperatura de 14 a 16 graus, amb una mica de vent, amb un recorregut de 1,40 h, i de 12 quilometres.


Una abraçada molt forta desde aquesta pagina, desitjar-vos un Bon Nadal 2011 i un Bon Any 2012, amb moltes sortides plegats.



Escrit per Marià Llop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario