martes, 29 de enero de 2013

FIGUERES-AVINYONET-VILARITX-TERRADES-BOADELLA


Sortida per agafar experiència.


Una sortida més que hem proposen el meus companys per fer una mica de cames. Una mixta, carretera fins la Salut de Terrades i el resta per camí.

Sortim de Figueres a les 15.15 hores en direcció a Avinyonet per  camí fins  arribar a la comarcal GIP-5105. La nostre fita era arribar al Mas Can Vila de la Salut a les 5h. Tot passant per Avinyonet, Vilanant i  Cistella, el pronòstics s’anaven complint, tot i que en Jordi anava una mica apurat, doncs desprès de menjar-se una perolada  de fideus, la digestió li feia anar a un ritme més lent. Seguint per el Vilarig i Terrades només quedava la pujada a la Salut, però finalment a les 16.45  arribem al Mas Vila, amb un marge d ¼ hora.

Comencem el descens, relaxats ens aturem a fer unes fotos aquell boscos de pi cremats per l’incendi i arrasats per la tala i deixar al descobert, tot puig que s’anomena Puig Penjat.Quant vàrem arribar a Boadella hi havia la Societat oberta, i vàrem caure a la temptació de fer un petit final feliç amb una  cervesa i un paquet de patates, ja que portàvem un marge de ¼ h i podíem  fer un refrigeri; tot i que va sortir el mal pensament de menjar un bon entrepà i trucar que ens vinguessin a buscar, ràpidament tornem a la pedaleja agafant el camí de la Muga, però al arribar al Molí de les Puces, ens s’ha surt un gos amenaçador amb la mestressa, dient que per allà no ets pot passar doncs és propietat privada i que reculèssim , després de 5 minuts intentant negociar, teníem que tornar enrera ja que es feia fosc i calia no perdre temps. Però quant surten el problemes en surten més, amb la mala sort que a la meva bicicleta es va trencar la molla del fre de darrera, i vaig haver de desmuntar la roda i treure les pastilles. Vaig demanar ajuda als meus companys, si tenien eines; en Jordi l’única eina que té és el mòbil per trucar a l’assistència del seu pare perquè el vagi a recollir; en Xavi una mica millor, només el Kit de desmuntar la roda. Finalment vaig haver de treure les meves eines amb l’ajuda això si, dels meus companys que aguantaven la bicicleta, Vaig treure les pastilles de darrera i muntar novament la roda cosa que ens va fer perdrà un ¼ hora.

Ràpidament tornem agafar les bicicletes i calia recuperar aquell temps perdut, doncs la cosa pintava malament. Al cap de poc curiosament ens trobem amb l’alcalde de Boadella amb un altre senyor i l’hi comuniquem que la senyora no ens a deixat passar, cosa que ell ens diu que no ho pot fer i que l’acompanyem. Però al arribar al Molí la dona al veure al alcalde es va posar feta una fúria, i tenia el camí barrat amb una tanca, l’alcalde no ho tenia molt clar discutint-se amb aquella dona, que no ens deixava passar. La cosa s’escalfava i en Xavi no ho tenia molt clar i diu de marxar d’allà abans no hi prenguem  mal,   i per segona vegada vàrem tornar a recular per anar a buscar la carretera GIV-5042, per anar fins a Les Escaules.Començava a fosquejar i més que mai calia apretar per arribar fins a Pont de Molins, en Jordi no ens podia seguir el ritme que portàvem i teníem que disminuir el ritme. Quant vàrem arribar a Cabanes que ja era nit, allà vaig treure un frontal que portava juntament amb una petita llanterna, perquè els cotxes ens veiessin.

De Cabanes a Vilabertran fosca nit, en Jordi sense treure’s les ulleres de sol, va treure forces de la “fideuade”,  i feines en Xavi i jo a seguir-lo.

Finalment vàrem arribar a Figueres, cosa que mai saps que et pot passar i millor fer un Final Feliç a l’arribada.


Escrit per Marià LLop

1 comentario: