sábado, 7 de septiembre de 2013

MTB PELS PIRINEXUS DE ST PERE PESCADOR I RODALIES

Bones a tots.

Un cop més els membres d'Amics del Final Feliç han fet una nova sortida i aquest cop qui l'ha organitzat ha estat el nostre amic i nou membre dels AMICS DEL FINAL FELIÇ, Josep Mª Vilà.

  
Ciclistes: David Martí, Jordi Puig, Marià Llop, Xavier Serra, Xavier Otero i Josep Maria Vilà.

La concentració és a les 7:45 hores a l’aparcament de Castelló d’Empúries situat davant del bar Som 6 per tal de sortir a les 8 hores. 
El cel es presenta ennuvolat però no amenaça pluja, amb una temperatura molt agradable i sense gota de vent.  En Marià i en David venen amb bicicleta des de Figueres, en Puchi i en Serra amb furgoneta, l’Otero amb cotxe i en Josep Maria amb bicicleta desde Sant Pere. 

Tothom arriba puntual menys en Josep Maria que a dos quilòmetres de Castelló punxa una roda i donat que no porta eines per tal de canviar-la ( total, tampoc en té ni flowers ) decideix fer els dos quilòmetres que li falten a pas lleuger.

Un cop hi arriba, se’ls troba al bar Ca l’Anna donat que el Som 6 està tancat ( per cert, la trobada era “davant” del bar no “a dins “). 


Tot seguit en Marià canvia la càmara punxada en un fly i queda clar que si has de punxar, tant per tant, millor que et passi un dia que surtis amb en Marià.

En Puchi instal·la la nova càmara de filmar al damunt del seu casc per tal d’immortalitzar la sortida i amb més de mitja hora de retard sobre l’horari previst enfilem camí cap a Sant Pere seguint la ruta del Pirinexus tot passant per la Yeguada Senillosa, pel Tifa Park ( sense braus en aquell moment ) i per la passera del Rec Sirvent i arribem a Sant Pere passades les nou. 

Ens aturem a la carnisseria de la Dolors, la dóna d’en Josep Maria, per tal de saludar-la i a un quart de deu marxem direcció l’Armentera vorejant el Fluvià després de creuar el pont. De l’Armentera anem cap a Cinc Claus, on en Serra s’atura al restaurant i dóna un cop d’ull a la carta, després cap a Sant Martí d’Empúries, on fem una miserable pujadeta ( per no dir que tot era planer ), creuem el passeig de Sant Martí vora la platja tot passant per les ruïnes d’Empúries i ens dirigim cap a la carretera dels càmpings aproximadament a les deu.

A tot això cal recalcar que el “càmara-men” Puchi va treballant sense parar. Passem pel càmping La Ballena, per Les Dunes i arribem pel carril bici del costat de la platja a l’Aquàrius a les 10:15 hores on ens aturem per tal de fer una capbussada a la platja i esmorzar al restaurant.Només en Marià, l’Otero i en Josep Maria es banyen, en David no s’acaba de decidir i en Puchi i en Serra se’n van de caps a la barra del bar.
L’esmorzar consisteix amb pa amb tomata i embotits acompanyats de cervesa, vi, algun que un altre cigaló i més d’una cigarreta ( però no era una sortida esportiva? ).

Una mica abans de les dotze reprenem la marxa pel carril bici de la platja passant pel famós xiringuito d’en “Manases”, el càmping L’Anfora, el càmping La Gaviota arribant el camí que passa per “Can Martinet”, després seguim pel costat del riu, passant pel càmping Riu i arribant a Sant Pere. D’aquí ens dirigim a la desembocadura del Fluvià pel camí del “mig de dos rius” i travessant camps de pomeres tornem a Sant Pere on arribem a dos quarts d’una aproximadament. D’aquí, repetint el camí de l’anada, ens plantem a Castelló abans de l’una del migdia a un ritme trepidant encapçalant el grup els senyors Serra i Puchi que es veu que se’ls hi passava l’arròs.


El recorregut de la sortida suma quaranta-vuit quilòmetres, una vintena més per en Marià i en David, divuit més per en Josep Maria i el promig de quilòmetres per hora arriba als 20,38 ...... ( els amics “espiritats” del final feliç )

I fins aquí la crònica de la primera sortida en bicicleta pels voltants de Sant Pere. La segona està prevista pel dissabte 9 de novembre, inclourà una ascensió i un esmorzar de forquilla i ganivet a Can Peri. Ja us ho explicarem.

Escrit per Josep Mª Vilà

1 comentario:

  1. Tot va ser perfecte, només es pot superar fen encara millor esmorzar; que crec que així serà.

    ResponderEliminar