sábado, 15 de febrero de 2014

GIRONA-BESCANÓ-ST GRAU-GIRONA

bones

el dissabte 15 de febrer d'enguany en Marià agafa el regional a les 7.30 del matí cap a Girona, a Camallera puja en Xavi Otero amb l'objecti de fer l'alt de Sant Grau al gironès.

Arribem a Girona a les 8.00 del matí amb una increïble temperatura de 14 graus.
Fem café i croissant a la vora de l'estació i comencem a les 8.30 passant per davant de l'antiga estació del carrilet cap a Santa Eugènia on agafem un carrer que ens condueix cap a la zona dels horts on prenem un carril bici que ja és el començament de  la ruta del carrilet que seguirem fins a Bescanó on ens desviarem cap a la pilastra per travessar el Ter.





Un cop a l'altra riba comencem la pujada fins arribar a la font de Can Coromines (on trobem una parella de caminants que ens expliquen les propietats de l'aigua picant i de que en el seu dia volien fer una mena de balneari) .

Ens traiem part de la roba davant de la pujada que se'ns presenta i el sol que ja escalfa de valent. Són sis quilòmetres de pujada no continua amb molts descansos però amb rampes ben fortes, que ens obliguen a fer peu a terra sobretot en la part final on trobem trams de 20% de desnivell..



Fem cim i la vista que tenim és al.lucinant , es veu Roses i punta Norfeu, Rocacorba, pirineus i tot el gironès i les serres del voltant.



















Iniciem la baixada ( se suposava) perquè fem 14 km de camins i sobretot corriols  trencacames amb puja-baixa continuo molt divertit però que despré s dela pujada forta fa que les cames facin figa.

Finalment arribem a Santa Afra on ja desaparaeix el bosc i veiem la plana del Llèmena i Sant Gregori on agafem el carril bici que arriba fins a Fontajau on tornem a creuar el Ter i arribem a les 11.50 a l’estació de Girona per agafar de nou el tren tornar a casa.

Molt bona excursió, llàstima de final feliç però els horaris de renfe obliguen, menys mal que al març comença el nou rodalies Blasnes- Figueres i tindrem més trens i així podrem esmorçar en condicions.
Ja planejem una ruta per Rocacorba amb esmorzar-dinar al restaurant la Sala de Canet d'Adri.

fins la propera

ah, 36 km i un desnivell de 550 mts i 2 hores i tres quarts de bici

Escrit x Javi Otero
 


2 comentarios:

  1. Ara ja es un principi feliç per mes tard poder acabar amb un bon final feliç.

    ResponderEliminar