sábado, 26 de febrero de 2011

ESPOLLA-ST QUIRZE DE COLERA-ESPOLLA

Bones de nou:
Avui dissabte hem sortit d´Espolla per anar a Sant Quirze de Colera.


Hem estat en Xavi, en Puig i en Marià.

Quan hem arribat a espolla, que era el lloc de sortida i arribada, en Marià ja estava apunt per pedalar.


A les 9.20 h comencem a pedelar desprès d’inflar les rodes de la bicicleta d’en Xavi, en aquesta hora teníem més de 14º, està molt bé per ser a finals de febrer.

Hem començat pujant en direcció al Coll de Banyuls i passant pels massos Girarols i Baussitges i al cap de 8 quilometres de carretera hem arribat al mas Pils. Ja havíem fet les primeres suades i desprès de parar per fer la primera foto, girem a mà dreta per un camí per arribar fins al Rec de Banyuls, ( que seria una sortida nostra sense travessar recs)


Tot seguit comencem la pujada, al cap de dues corbes hem fet la primera parada, desprès hem tornat a enfilar cap amunt fins fer la segona parada doncs el desnivell ho recaria, per mirar el que havíem pujat, dons el Mas Pils i la carretera quedaven a baix ben petits.


Ja sols quedava l’últim esforç per arribar al capdamunt de la muntanya, aquí començava a bufar una mica el vent; quant vam arribar al coll de platja, vam fer les corresponents fotos de rigor i mirar la panoràmica de les muntanyes, el golf de Roses i el relleu del bisbe mort. Seguidament vam començar el descens, i a mitja baixada ens vam trobar vaques al mig del camí i per no perdre el costum vam trobar també una bassa de fang, que al travessar-la en Xavi l’hi va saltar la cadena, però va poder passar sense problemes.

Al cap de 1 hora i 20 minuts arribem a les 10.40 h a Sant Quirze de Colera.

Desprès de contemplar aquell paratge, entrem al restaurant a fer un bon esmorzar, que d’això es tractava, que per cert, ens vam posar les botes; botifarres, llom, all i oli, vi, gasosa més botifarres, cafè i cigarret, finalment desprès de molta recança decidim aixecant-se i marxa. Al pagar vam veure que a la tarja ficava que el mes de febrer era tancat per vacances, però ens van dir que era el primer dia que obrien , sort, si no ens quedem sense esmorzar, i era això el que veníem a fer.

Vam tardar en esmorzar el mateix temps que vam tarda d’Espolla a St Quirze 1.20 h.


A les 12 hores marxem de Sant Quirze de Colera amb una temperatura de 21 º i decidim passar per la carretera fins a Rabós i deixar per un altre dia la visita a l’hermita de Sant Quirc i Santa Julita, doncs la panxa estava massa plena per fer esforços.
Vam agafar la comarcal GI-603 vent fluix i arribem a Espolla a les 12.40 h on ens esperava la Bet, que havia vingut amb bicicleta des de Figueres per fer una cervessa i un final feliç al bar amb nosaltres.

En Total 23.63 quilòmetres, amb 3.20 hores; 1.40 h en moviment i 1,40 h parats, caldrà fer desempat esmorzant una estona més.

Escrit per Jordi Puig i Marià Llop.

2 comentarios:

  1. Si molt bona la sortida però i els maillots oficials???????

    ResponderEliminar
  2. Cal fer el mallot de hivern, als patrocinadors que paguin ( Bar i Queviures CAN NOFRE i Transports LISSATRANS ) que al hivern també l’hi farem propaganda.

    ResponderEliminar