miércoles, 23 de febrero de 2011

FIGUERES-PEDRERA-PUJA-BAIXA RISSEC-VILANANT- AVINYONET-FIGUERES.

Bones de nou:





Avui una vegada més hem sortit aquesta tarda per no perdre forma i fer allò que ens agrada, que és anar una estona amb MTB i passar-ho bé!!


A les 15h 30 hem quedat en Modest, en Jordi Puig, en Marià, en Carlus, un amic d'en Marià i l'Albert a l'esclat per començar la volta.


Ens hem dirigit cap a Vilafant i just després del pont que passa per damunt de l'autopista en Marià ens ha fet girar per un corriol-pista que ens ha dut davant del cementiri i hem enfilat la pista que porta a la pedrera de sota les antenes. Un cop a la pedrera hem girat cap a l'esquerra i hem fet la ja famosa pista empedrada on hem trobat la pista tancada per un filat on més endavant ens hem trobat les vaques que estaven menjant i repossant ben bé al costat del corriol. Ha estat un moment delicat per dir-ho d'alguna manera, però divertit.




Aquest corriol que ens ha dut a la carretera que va d'Avinyonet a Llers s'anomena Xuminu's trail i aui teniu la prova ja que hi ha un cartell. Tot seguit hem girat a l'esquerra per fer uns 500 metres per asfalt i hem tornat a agafar la pista a la dreta per arribar al puja-baixa que ens ha fet atravessar el Rissec i posteriorment hem arribat al poble de Vilanant.







Allà com anàvem bé de temps hem atravessat el poble i hem agafat una pista ja coneguda que ens ha dut a la Font de Can Nevot i posterirment hem fet un corriol per sortir al poble de Taravaus. Aquest corriol si és fa al revès és fa bé però com ho hem fet avui és pràcticament inpossible fer la pujada després d'atravessar el rec ja que de sobte s'enfila una pista molt humida i que rellisca molt. Mireu si és difícil aquest troç que en Marià ho ha volgut intentar i quasi la MTB "se la fot pel clatell" però sense conseqüències.




Hem arribat per pista a Taravaus i posteriorment al rest de l'Arufat on en Carlus ens ha deixat prenent la carretera ja que tenia un xic de pressa.




Nosaltres hem agafat la pista que ens ha dut al poble d'Avinyonet passant pel Mas la Torre, Mas Petit i pels Horts del Manol fins entrar al poble. Tot s'ha de dir que just abans d'entrar al poble la pujada que hi ha és curta però d'una pendent molt important!!!!




Desde allà hem fet carretera en direcció a Figueres i hem agafat la pista que es troba al costat del polígon i hem atravessat el poble de Vilafant per arribar finalment de nou a l'Esclat.




Han estat unes 2h 30 i uns 29 Km amb una tarda molt bona pel que fa referència a la temperatura.






Escrit per Albert Espinosa Gibert.

2 comentarios:

  1. "Marià ho ha volgut intentar i quasi la MTB "se la fot pel clatell" però sense conseqüències."
    SIIIIIIIIIII
    En vaig mollar els peus

    ResponderEliminar
  2. Estic fart d'anar amb els peus molls i glaçats, per això vaig passar prudentment per les pedres,
    no es pot ser com en Puig que es pitjor que un nen, bassa que trobava, cap dins, enfangat i cap a casa.

    ResponderEliminar