miércoles, 9 de noviembre de 2011

SANT ROMÀ DE DELFIÀ I DELFIÀ



Bones de nou:

Les tardes l’hivern es fa fosc aviat, per això la volta del dimecres 9 de Novembre amb en Jordi la vam fer curta visitant les Basses de Delfià.



Sortim puntual de Vilabertran a les 15.30 h., ens encaminem cap a Perelada passant per els voltants del camp de golf, fins a sortir novament a la carretera que porta a Garriguella. Tot i que havia plogut dies abans, la temperatura era agradable 18º, vam agafar un camí que passa al costat del mas de l’Hotús i que ens porta fins a Sant Romà de Delfia (S. XI); un espai que volen fer un pla especial, de la preservació de les basses i el seu entorn.

Un cop allà vam passar per el costat de les basses, que de les darreres pluges estaven plenes; cal destacar l’importància de la vegetació i herpetològia que hi ha a la zona i de la comunitat de tortugues del rierol que hi ha.


Fen la volta per aquells camins enfangats, arribem a Delfià on agafem la carretera comarcal per arribar a Garriguella.


En direcció a Figueres i un cop a dalt al puig de la mala veïna, vam agafar un camí que ens pensàvem que ens portaria al costat del Golf de Perelada, però va ser erroni, ens vam perdre i el mig d’una vinya i seguint per sota dels pòsters de llum, amb alguna que altre dificultat, vam sortir a prop de Perelada,

Es feia fosc, i calia espavilar la marxa i arribar el més aviat a Vilabertran, amb una sortida de 2 hores i 25 minuts amb 30.4 quilòmetres.




Escrit per Marià Llop

1 comentario: