sábado, 30 de marzo de 2013

PORTBOU-BANYULS-PORTBOU


Comença el bon temps i la temporada betetera.

En Jordi i jo vàrem fer una primera volta de reconeixement a una excursió que ens va recomanar en Albert per la zona fronterera , ja que ell és de Portbou.; per poder-la realitzar-la tots plegats més endavant.

Vàrem sortir del Coll de Belitres a les 9.43 recordant aquells temps quan teníem  que ensenyar el DNI per passar a la Catalunya Nord.Només passar la frontera agafem un camí on es divisa Cervera i la seva estació ha on hi va treballar  l’Albert. 
Varen començar a pujar passant per el Coll de la Farella, a uns 6 quilòmetres, però restaven 6 més per arribar al cim amb rampes superiors al 10 %..


Un cop dalt al cap d’una hora i mitja de pujada, al costat d’un observatori una gran vista de la costa Vermella.
Comencem el descens sense perdre de vista el mar, passant per vinyes i arribar a Banyuls.


Un cop allà un petit repós i iniciem la tornada cap a Portbou, 10 quilòmetres de pujada passant per les vinyes que començaven a brotar, col·locades  a les seves feixes, fins arribar novament el cim per baixar per el coll del Frare i arribar novament al coll de Belitres on teníem el cotxe.
Volta molt maca i dura, de 4 hores en força desnivell, però compensa l’esforç per les vistes i el paratge.


Només restava anar a dinar al lloc recomanat per l’Albert a la Rambla de Portbou, a Cala Feli ;cosa que va ser impossible dons era dia de mercat i no podíem aparcar el cotxe per controlar les bicicletes.

Esperem realitzar-la tots plegat; val esforç.

Escrit per Marià Llop


No hay comentarios:

Publicar un comentario