domingo, 25 de julio de 2010

PUJA-BAIXA A AGULLANA

Bones de nou!!

Aquest cop no hem tingut prou i ens hem apuntat a una cursa amb dorçal i tot!!! La famosa puja-baixa d'Agullana... i déu n'hi dó si puja i baixa!!!!





Dies abans amb el nostre company Jepi, que viu a Agullana, ens va anar punxant perquè la fessim i allà estàvem el diumenge a peu plantats!!!

Bé, a les 08 hores ens hem trobat els següents membres de AMICS DEL FINAL FELIÇ, al camp de futbol d'Agullana.


Hem set en Modest, en Marià, en Xavi Serra, en Jordi Puig, la nostre gran promessa, que avui ja ho ha estat, en Lluís i l'Albert. També teníem en Jepi que com estava d'organitzador, no l'hem vist gaire però en un dels controls que ell ha estat ens tenia preparat un sorpressa,,...





Ben aviat ens hem inscrit, han estat 10 euros i ens han proporcionat a cadascú un dorçal. Avui també hem tingut la companyia d'en Josep de CAMES AJUDEU-ME que anava amb un altre company, en Jose Manuel López i en Pep, un amic d'en Modest, que hem estat junts una estona abans que comencés la cursa i en acabar també!!!!
La cursa ha començat a les 09 hores en punt i nosaltres ja desde dos quarts ja feiem els petits retocs de sempre, aire a les rodes, pedals...

Després de les fotos oportunes i de rigor la cursa ha començat a les 09 en punt, primer han sortir els que feien la de 10 Km i tot seguit la que en feiem la de 25 Km. La sortida ha consistit en sortir darrera el cotxe principal, volta pel poble, que tot s'ha de dir, només començar, ja ha tocat pujades fortetes, i després d'atravessar el poble hem començar el que seria la volta-cursa o com li volgueu dir.

Erem els que encapçalàvem la cursa.... però per darrera i tot té la seva explicació.

Les ordres d'equip per aquesta cursa ha estat molt clares: escoltar i protegir el nostre líder, en Lluís, amb maillot taronja fins al final de la cursa. I ja veureu com al final l'objectiu s'ha assolit amb èxit!!!!

Just abans de deixar el poble enrera a en Modest se li ha sortit la cadena i en un tres i no res ja hi tornàvem a ser en ruta.

Ha començat essent pista asfaltada i molt ben senyalitzada, tot i que al principi algú ha mogut una senyal de no passar i ens hi hen endinssat pensant que era el recorregut, sort que ens hem adonat aviat i només han set 100-150 metres de més!!

Ja ben endinssats pel BOSC DE LA ROVIRA quan a en Jordi Puig li ha vingut una de les seves "pàjares" en plena pujada i hem hagut de parar 5 minuts a que és refés. Al poc temps a la mateixa pujada l'Albert ha quedat aturat i sense temps de poder-se desfer les cales,... ja ha estat per terra, amb quatre punxes clavades a la mà esquerra però sense cap consequència, tot s'ha de dir que en Lluís ja li havia dit dos vegades que cauria... i ha tingut raó!! Aquest troç ha estat molt dur ja que hém trobat molts troços de troncs i branques pel terra que ha dificultat molt el trajecte!!

Hem arribat al segon control a LA VAJOL, genial el refrigeri ja que hi teniem aquàrius, aigua, fruita i fruits secs. Allà, encara no sabem si de conya o de veritat, ens han demanat si la volíem acabar, ja que anàvem els últims i endarrerits però un grup com nosaltres mai es rendeix i si hem confirmat que seguíem.

Hem atravessat el poble i hem agafat una pista tot creuant la carretera que va de la Vajol a Agullana i hem arribat a la Font de Can Quera i d'allà tot fent camí amb molta pujada hem arribat fins al tercer control que es trobava al COLL DE LA MANRELLA. Allà ens hem fet la foto oficial al monument de Lluís Companys.





Després de xerrar una estona amb aquesta bona gent hem enfilat una pista força tova degut a la molt herba caiguda que hi havia al nostre pas fins arribar al famós PUIG DELS PRUNÉS on, com ja és habitual en nosaltres ens hem fet la foto de rigor just després de enfilar-nos les MTB a l'esquena ja que entre rocs i matolls era impossible passar a sobre la MTB.


Allà un home i tres nois ens esperàvem com aquell que espera el líder i no era cert???

Ens comuniquen que tot just després de la torre amb la senyera es troba una baixada que nosaltres l'hem fet un bon troç a peu però que tenim dubtes de que algú ho ha fet a sobre la MTB. Era un perill intentar-ho.




Llavors hem fet un troç per dins de França a on hem passat per davant o molt a prop del MAS NOU i just després d'entrar altra cop a Catalunya més o menys aprop del COLL DEL PORTELL ens hem trobat el 4rt punt de control on allà ens esperava en Jepi, membre del grup amb sorpressa inclossa.

Portava una nevera amb Coca Cola, Cacaolat i Estrella Damm a part del que hi ha en un punt de control aquarius, aigua,... Esclar allà ja hem fet el primer mini FINAL FELIÇ.

Doncs en aquell control hem conegut l'Agnès que ha punxat i entre en Marià i jo, l'Albert hem procedit al canvi de coberta i s'ha solventat el problema amb èxit!!



I després del magnífic refrigeri hem continuat baixant, ja que com bé diem, tot el que puja ha de baixar, tot era o bé, planer, o baixada. l'Agnès ens ha acompanyat fins al final d'etapa!!

Hem passat per sota uns arbres que eren d'entorn magnífic i passat per MAS UINARS, molt aprop de ST EUGÈNIA i després MAS MOLINARS. Doncs més o menys per aquesta zona, no sabem com s'ho ha fet, que en Puig ha tornat a caure però aquest cop anàvem ràpits ja que feia baixada i s'ha fet unes rascades al braç, per sort, sense cap consequència!!

En aquell moments en els Km ja en portàvem 25 Km que era el que marca la cursa però no veiem el poble per enlloc, i quan hem arribat a la meta, el km ens ha marcat 29km.
La veritat és que de 25 Km res de res.

Allà ens esperaven uns quants ciclistes, tota l'organització i ens han rebut com herois, de fet hem estat els últims i devíen tenir ganes d'anar a dinar!!!!




Allà mateix el nostre objectiu s'ha complert ja que a en Lluís li han donat, el trofeig del noi més jove en fer la cursa del 25 Km i un altre trofeig per ser el participant més jove!! Vet aqui que com us dèia el treball d'equip d'AMICS DEL FINAL FELIÇ, pel nostre líder amb maillot taronja ha funcionat a la perfecció!!!!!!!!

I per acabar d'arrodonir la jornada a en Jordi Puig li ha tocat, vía sorteig un lot d'embutits i a l'Albert un joc de guants!!

Una jornada d'unes cuatre hores de cursa, una temperatura agradable, uns 29 Km i unes 70 fotos entre la càmara d'en Modest i la d'en Marià!!!

Escrit per Albert Espinosa

4 comentarios:

  1. Any vinent reduirem el temps; farem les fotos més raptis

    ResponderEliminar
  2. hola nois soc el cusi den modest (marc genis)voldria felicitar en lluis pq es un crac, ja poc nanos q fagin 40 klm a la seva edat ,algun dia sortirem junts pd modest comprali una bici bona el nen que te futur

    ResponderEliminar
  3. Gracies per felicitar a n'en Lluís, però de moment bici nova res de res, pq després no el podré seguir. Espero que ens anem veient en properes sortides.

    ResponderEliminar
  4. Moltes felicitats a tots però queda clar que les noves generacions apreten i molt. Bravo Lluís!

    ResponderEliminar